ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΧΑΟΣ: Απίστευτες δηλώσεις και μπλόκα στους δρόμους

Τμήματα της Εθνικής Οδού που ενώνει τις πόλεις Γκορίς και Βοροτάν στην Αρμενία έχει κλείσει ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν. Ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται κοντά στα σύνορα των δύο κρατών στην περιοχή Σιουνίκ.

Το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα χωριά της περιοχής αφού ούτε οι κάτοικοι μπορούν να μετακινηθούν, ούτε να φτάσουν εμπορεύματα και έχει γίνει αδύνατη η διέλευση των συνόρων με το Ιράν με αποτέλεσμα πολλά φορτηγά να έχουν κολλήσει στο δρόμο περιμένοντας.

Για την επαναλειτουργία του δρόμου έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Σε μια παράξενη δήλωση όμως ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, είπε ότι ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος “είναι εκτός των σοβιετικών συνόρων της Αρμενίας”, εννοώντας πιθανόν ότι μπορεί όντως να αποτελεί κομμάτι του Αζερμπαϊτζάν. Ο Αρμένιος Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος από τον οποίο μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες, σύμφωνα όμως με τοπικές πηγές ο συγκεκριμένος δρόμος είναι εξαιρετικά δύσβατος.

Ταυτόχρονα, οι Αζέροι έχουν κάνει τις ένοπλες επιθέσεις σχεδόν καθημερινό φαινόμενο κατα μήκος όλων των συνόρων με την Αρμενία και το Αρτσάχ. Την Τρίτη, ο αζέρικος στρατός από κομμάτι του Αρτσάχ που κατέλαβαν το περασμένο φθηνόπωρο, άνοιξε πυρ προς την αρμένικη πλευρά κατά στρατιωτικών θέσεων αλλά και οικισμών.

Επιπλέον, σήμερα σε τελετή παράδοσης σπιτιών σε στρατιώτες που πολέμησαν στο Αρτσάχ και σε οικογένειες θυμάτων, ο Αζέρος πρόεδρος, Ιλχάμ Αλίγιεβ, έβγαλε έναν τρομερά προσβλητικό και ταπεινωτικό λόγο εναντίον της Αρμενίας, λέγοντας εν ολίγοις ότι “η Αρμενία δεν μπορεί να θεωρείται ανεξάρτητο κράτος αφού δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά της”.

Share