Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ | ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγο έξω από την κεντρική είσοδο του αεροδρομίου της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως επιβεβαιωμένα πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Αν και δεν έχει γίνει γνωστός μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών, ρεπόρτερ από το σημείο της έκρηξης αναφέρουν πως είναι πολύ και οι νεκροί αλλά και οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες φαίνεται να είναι Αφγανοί και ανάμεσά τους έχουν εντοπίστει και ένας αριθμός Αμερικανών.

Πολλά κράτη προειδοποιούσαν σήμερα τους πολίτες τους να αποφύγουν τις πύλες του αεροδρομίου καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν βομβιστική επίθεση.

Εδώ και μέρες χιλιάδες Αφγανοί και πολίτες άλλων κρατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ προσπαθώντας να διαφύγουν από τη χώρα την οποία έχουν καταλάβει πλέον οι Ταλιμπάν.

Την ώρα της επίθεσης υπήρχε πολύς κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο του αεροδρομίου που περίμενε είτε να βγάλει VISA είτε να επιβιβαστεί σε κάποιο από τα αεροπλάνα που καταφθάνουν διαρκώς φυγαδεύοντας πολίτες άλλων κρατών και Αφγανούς που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις της Αμερικής και των άλλων κρατών.

Ενώ πλησιάζει η προθεσμία που οι ίδιοι οι Αμερικανοί έχουν ορίσει για τις 31 Αυγούστου, πολλές χώρες ήδη έχουν δηλώσει πως ολοκλήρωσαν τις μεταφορές πολιτών και έχουν ξεκινήσει να αποσύρουν τα στρατευματά τους.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα