Η διεθνούς φήμης Ισραήλινη άσκηση – Blue Flag (Γαλάζια σημαία), υπό την ηγεσία της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ξεκίνησε απο την Δευτέρα με διάρκεια μέχρι την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου με τα Ελληνικά μαχόμενα γεράκια ή αλλίως τα 4 F-16 Fighting Falcon Block 52+ που προσγειώθηκαν στην βάση Ovda του Ισραήλ.
Η άσκηση αυτή φανερώνει όμως και απο τους συμμετέχοντες της τον νέο άξονα που διαμορφώνεται καθώς συμμετέχουν στην άσκηση αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ελλάδα αλλα και την Ινδία.
”Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα μαχητικά αεροσκάφη από τις παραπάνω χώρες θα ασκηθούν σε διάφορα επιχειρησιακά σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης χερσαίων και εναέριων απειλών, των πτήσεων σε άγνωστο περιβάλλον και πολλά άλλα” όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
Η άσκηση αυτή δίνει τρομερές δυνατότητες στην Πολεμική μας αεροπορία να μάθει από τους Ισραηλινούς συναδέλφους της, περισσότερα για τον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων αλλά και τον εναέριων βομβαρδισμών καθώς το Ισραήλ είναι απο τις λίγες χώρες της περιοχής με συνεχιζόμενη πολεμική εμπειρία.
NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια