ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΠΑ | Μπαράζ συναντήσεων Δένδια στην Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργειου Εξωτερικών, ο Υπουργός, Νίκος Δένδιας, στις 13-14 Οκτωβρίου 2021 θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα συμμετάσχει στον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και θα υπογράψει τo Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Την Τετάρτη, ο Υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με τον Βουλευτή John Sarbanes και με τον Γερουσιαστή Chris Van Hollen. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Ισραηλινό όμολογό του, Yair Lapid, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στις ΗΠΑ και θα παραβρεθεί σε δεξίωση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Την Πέμπτη θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στο State Department, εν’ω στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Άντονι Μπλίνκεν πρόκειται να εγκαινιάσουν, με εισαγωγικές παρεμβάσεις τους τον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου. Οι δηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις 16:45 ώρα Ελλάδος.

Ακολούθως, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν το Δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της  Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Αργότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Πριν την αναχώρησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Center for European Policy Analysis με θέμα το ρόλο της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »