36.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΓΝΩΜΗΕπικίνδυνη η "νέα" Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τους Τούρκους

Επικίνδυνη η “νέα” Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τους Τούρκους

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για τις εκρήξεις στην αεροπορική βάση Saki

Ένας αξιωματούχος που εκπροσωπεί την ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε την...

«Μας προσκαλεί» στην Τουρκική αποβατική δύναμη της Φώκαιας ο Ακάρ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε ομιλία για...

Μια μυστική υπηρεσία (ΕΥΠ) στην επικαιρότητα…

Με θλίψη διαβάζουμε τα τελευταία νέα γύρω απο την...

Έτοιμα τα RAFALE F3R για όποιον θέλει να τα «δοκιμάσει»

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν είναι μια οποιαδήποτε πολεμική...

Τουρκικό think tank με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ανέλυσε την ελληνογαλλική συμφωνία και αρκετά Τουρκικά άρθρα γρήγορα ξεπηδησαν στην γείτονα χώρα με βάση την ανάλυση αυτη, προσθέτοντας ξεκαρδιστικά στοιχεία για να καλύψουν τις σημαντικές εξοπλιστικές παραλέιψεις της Άγκυρας.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα 13/10/2021 αναφέρει ξεκάθαρα οτι η Ελλάδα με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ξεπεράσει τεχνολογικά άμεσα τις Τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις καθώς η χρήση των Τουρκικών UAV που η Άγκυρα ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καμία χρησιμότητα στις εναέριες μάχες προς το παρον.

PHOTO By Ministry of Defence of Ukraine

Η τεράστια ανάλυση αν και περιλαμβάνει αρκετές ανακρίβειες για να δείξει οτι δεν είναι τόσο χαοτική για τους Τούρκους η κατάσταση που θα προκύψει με την κατακόρυφη αναβάθμιση της ΠΑ με RAFALE, F16V και με την πιθανότητα να εισέρχονται στο οπλοστάσιο της και τα F-35, σε ένα σήμείο της σημειώνει οτι οποιαδήποτε τεχνολογική υπεροχή έχει αποκτήσει η Τουρκία στις χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις κινδυνεύει να γίνει σκόνη σε περίπτωση εμπλοκής.

Την ανάλυση αυτη όμως την είδαν και αρκετά Τουρκικά ΜΜΕ και αναλυτές και έσπευσαν να διορθώσουν τα πράγματα για την εικόνα της Τουρκίας, μην φανεί δε και οτι οι “γκιαούριδες” ετοιμάζονται να τους κλείσουν στις παραλίες της Μ. Ασίας.

PHOTO By Clemens Vasters from Viersen, Germany CC2

Συγκεκριμένα, ο τουρκικός “τύπος” αναφέρει στην συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων και σχολίων του οτι η συμφωνία με την Γαλλία και η αναβάθμιση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με RAFALE & F-16V δεν αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Και γιατί δεν θα τις αλλάξει; Γιατί έτσι!

Στην ουσία δεν παραθέτουν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει το σκεπτικό τους σε αυτο το επιχείρημα. Κάθε προσπάθεια υποστήριξης αυτης της άποψης επικεντρώνεται σε ευχολόγια περι ανίκητου Τουρκικού στρατού και παρουσιάση εγχώριων αμυντικών προγραμμάτων όπως την ανάπτυξη του Τουρκικού AESA ραντάρ για τα F-16 τους, κάτι το οποίο θα ήταν όντως ανησυχητικό αν είχαμε σημάδια οτι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

@chrisfloresfoto (Licensed)

Δέν έχουμε όμως, το αντίθετο μάλιστα, όταν βλέπουμε την Τουρκία να ζητά επίσημα απο τις ΗΠΑ να αγοράσει 40 καινούρια F16V και να εκσυχρονίσει αλλα 80 που σημαίνει οτι μάλλον το εγχώριο πρόγραμμα AESA δεν πάει και τόσο καλά απο ότι φαίνεται.

Η αναβάθμιση της ΠΑ έδειξε το πόσο γρήγορα η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει και να διαλύσει καθε εχθρική πολιτική εναντίον της.

Ως NEMESISHD.GR για αλλη μια φορά θα συνιστούσαμε στους νατοικούς συμμάχους μας να μην αγχώνονται καθώς αν δεν μας επιτεθούν απο μόνοι τους, δεν θα χρειαστεί να δουν και τα υπόλοιπα δώρα έκπληξη που ετοιμάζουν οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ