ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ – "ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ" – ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι εάν το Ισραήλ προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη, θα οδηγήσει σε «μαζική σύγκρουση» με την Ιορδανία.

«Εάν το Ισραήλ όντως προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη τον Ιούλιο, θα οδηγούσε σε μαζική σύγκρουση με το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας», δήλωσε ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ Β ‘σε συνέντευξή του στη Ντερ Σπίγκελ.

«Οι ηγέτες που υποστηρίζουν μια λύση ενός κράτους δεν καταλαβαίνουν τι θα σήμαινε αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι θα προκαλούσε μεγαλύτερο χάος και εξτρεμισμό στην περιοχή.

Το Ισραήλ αναμένεται να πραγματοποιήσει την προσάρτηση την 1η Ιουλίου, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του επικεφαλής του γαλαόλευκου κόμματος Μπένι Γκάντζ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έχουν απειλήσει να καταργήσουν τις διμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ εάν προχωρήσει με τα σχέδια προσάρτησης, τα οποία θα υπονομεύσουν τη λύση των δύο κρατών.

Η προσάρτηση έρχεται ως μέρος του λεγόμενου σχεδίου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο ανακοινώθηκε στις 28 Ιανουαρίου. Αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ ως «αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ» και αναγνωρίζει την ισραηλινή κυριαρχία σε μεγάλα τμήματα της Δυτικής Όχθης.

Το σχέδιο αναφέρει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους με τη μορφή ενός αρχιπελάγους που συνδέεται με γέφυρες και σήραγγες.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι λένε ότι σύμφωνα με το σχέδιο των ΗΠΑ, το Ισραήλ θα προσαρτήσει το 30-40% της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το σχέδιο προκάλεσε ευρεία κριτική από τον αραβικό κόσμο και απορρίφθηκε από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, ο οποίος προέτρεψε “όλα τα κράτη μέλη να μην συμμετάσχουν σε αυτό το σχέδιο ή να συνεργαστούν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εφαρμογή του σε οποιαδήποτε μορφή”.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version