ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: “Δεν ανεχόμαστε την προπαγάνδα του Anadolu”

ΓΑΛΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: “Δεν ανεχόμαστε την προπαγάνδα του Anadolu”

Η Γαλλία κατηγόρησε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu” ότι στοχοποιεί τη χώρα με ψευδείς ειδήσεις.

Η Γαλλική Διυπουργική Επιτροπή για την Πρόληψη του Εγκλήματος και της Ριζοσπαστικοποίησης (CIPDR) σε ένα thread στο Twitter δήλωσε ότι το Anadolu διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τη Γαλλία και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους ισχυρισμούς του τουρκικού πρακτορείου ότι η χώρα στοχοποιεί τους μουσουλμάνους πολίτες της.

Το CIPDR έγραψε συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Twitter:

“Το Anadolu παρουσιάζεται ως ειδησεωγραφικό πρακτορείο. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει: το Anadolu είναι ένα όργανο προπαγάνδας που δημοσιεύει άρθρα απόψεων στην ιστοσελίδα του που επιτίθενται στη Γαλλία με ψευδή και συκοφαντικό τρόπο.

Το Anadolu δεν σταματά να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Γαλλίας. Αυτό το προπαγανδιστικό σώμα παριστάνει τον καταπέλτη των ενεργειών της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι το κράτος θα βάλει στο στόχαστρο τους μουσουλμάνους συμπολίτες του. Αυτό δεν είναι ανεκτό.

Το άρθρο 1 του νόμου του 1905 αναγνωρίζει τη θρησκευτική ελευθερία: «Η Δημοκρατία εξασφαλίζει την ελευθερία της συνείδησης. Εγγυάται την ελεύθερη άσκηση της λατρείας». Όλοι οι πολίτες, είτε πιστοί ή είτε μη πιστοί, αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Μερικά πρόσφατα παραδείγματα: στις 27 Απριλίου, σε ένα άρθρο γνώμης, το Anadolu μεταδίδει την κατηγορία ότι η Γαλλία θέλει υποτίθεται να ποινικοποιήσει “ένα μέρος του πληθυσμού για τις απόψεις του και ότι αυτό συνδέεται με τη θρησκεία”. Αυτό είναι τελείως λάθος.

Ένα άλλο παράδειγμα ψευδών ειδήσεων που διαδόθηκε από την ιστοσελίδα του Anadolu: στις 22 Απριλίου, η ιστοσελίδα μεταδίδει την κατηγορία ότι η γαλλική κυβέρνηση θα ήθελε να “φιμώσει τη μουσουλμανική έκφραση”. Αυτό είναι τελείως λάθος.

Η (Γαλλική) Δημοκρατία αναγνωρίζει όλους τους πολίτες της, χωρίς διάκριση προέλευσης ή θρησκείας, και σέβεται όλες τις πεποιθήσεις. Το κράτος συμμετέχει πλήρως και καθημερινά στον αγώνα κατά κάθε ρατσισμού και του αντισημιτισμού.

Η Γαλλία δεν ανέχεται τη διάδοση ψεμάτων και συκοφαντιών που υπονομεύουν τις θεμελειώδεις αρχές της οικουμενικότητας και του ανθρωπισμού.

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, υπερασπίστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία έχει γίνει το κέντρο του αντι-Ισλαμισμού.

“Γιατί οι αναφορές του Πρακτορείου Anadolu ενοχλούν τη Γαλλία; Γιατί η Γαλλία, η οποία έχει γίνει το κέντρο του αντι-ισλαμισμού και των συστηματικών διακρίσεων κατά των μουσουλμάνων, στοχοποιεί την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης έγραψε ο Αλτούν στο Twitter.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »