Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ολλανδικά F-35 αναχαίτισαν Ρωσικά αεροσκάφη στην Πολωνία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Χθες, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, το Ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι δύο F-35 που βρίσκονται στην Πολωνία ως μονάδα Άμεσης Αντίδρασης (Quick Reaction Alert) αναχαίτισαν 3 Ρωσικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ολλανδικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

«Δύο Ολλανδικά F-35 πραγματοποίησαν την πρώτη τους αποστολή αναχαίτισης στην Πολωνία. Νωρίτερα σήμερα, δύο αεροσκάφη της Ολλανδικής Δύναμης Άμεσης Αντίδρασης (QRA) στάλθηκαν για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν έναν σχηματισμό αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη αυτά πλησίασαν την περιοχή ευθύνης της Πολωνίας με αφετηρία το Καλίνινγκραντ

«Μετά την αναγνώριση διαπιστώθηκε ότι ο σχηματισμός αποτελούταν από τρία αεροσκάφη: Ένα IL-20M και δύο Su-27 Flankers που το συνόδευαν. Τα Ολλανδικά F-35 συνόδευσαν τα Ρωσικά αεροσκάφη από απόσταση.», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολλανδικά F-35 αναχαίτισαν Ρωσικά αεροσκάφη στην Πολωνία
Photo By Igor Dvurekov – http://russianplanes.net/id39802, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22882699

Η παρουσία των Ολλανδικών F-35 στην Πολωνία

Αυτή την στιγμή οκτώ Ολλανδικά F-35 έχουν μετασταθμεύσει στην Πολωνία, στην αεροπορική βάση του Malbork. Τέσσερα εξ αυτών αναλαμβάνουν την επιτήρηση του εναέριου χώρου των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Από αυτά, δύο αεροσκάφη βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα (QRA) για να αναχαιτίσουν αεροσκάφη άγνωστης προέλευσης που πλησιάζουν τον εναέριο χώρο μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, όπως έγινε με τα Ρωσικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, τα άλλα δύο F-35 βρίσκονται σε εφεδρεία για να αναλάβουν την ίδια αποστολή, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα κυρίως συμμετέχουν σε συνεκπαιδεύσεις με άλλες χώρες. Προφανώς, άμα χρειαστεί, και τα τέσσερα τελευταία F-35 μπορούν χρησιμοποιηθούν και για οποιαδήποτε άλλη αποστολή.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα