ΟΗΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΠΡΟΥ: Επίσκεψη στα Κατεχόμενα απο την Νορβηγίδα Διοικητή!

Μια φωτογραφία που βγήκε στο φώς της δημοσιότητας με τη Διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ Υποστράτηγο Ingrid Gjerde να στέκεται μπροστά από τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκική Διοίκηση Δυνάμεων Ασφαλείας των Κατεχόμενων στις 5 Ιουλίου 2021 πυροδότησε έντονες αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η Νορβηγίδα διοικήτρια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ όχι μόνο βρέθηκε εντελώς παράνομα στο ψευδοκράτος αλλα δεν ξέχασε να βγάλει και αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά απο τα σύμβολα της κατοχής παραβιάζοντας επανειλημμένα τον σκοπό που υπηρετεί και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Όλα αυτα μάλιστα, σε μια περίοδο οπου τα Κατεχόμενα αρνούνται οποιαδήποτε συνομιλία για εύρεση λύσης και επιδιώκουν να σπάσουν το νησί στα δύο. Δεν ξεχνάμε ακόμα, την “ανεπίσημη επίσκεψη” της Ολλανδής βουλευτή στα κατεχόμενα που όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε στο NEMESISHD.GR δήλωσε σύμφωνα με Τούρκικα ΜΜΕ τα οποία ουδέποτε διέψευσε οτι νιώθει τα κατεχόμενα σαν σπίτι της.

Πολλές συμπτώσεις μαζεύονται και ίσως η Εθνική Φρουρά και οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις να πρέπει να ετοιμαστούν για την νέα “λύση” στο Κυπριακό ζήτημα πριν η Άγκυρα ξετιλύξει όλο το κουβάρι των κινήσεων της.

Share