ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΟΡΤΙΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – Κατασχέθηκε από τον Αμερικανικό στρατό

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε φορτίο όπλων με χιλιάδες πολυβόλα, τουφέκια εφόδου και σκοπευτικά τουφέκια σε φορτηγό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα με προορισμό πιθανώς την Υεμένη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακρίθηκε το πλήρωμα του σκάφους που κρατείται από το καταδρομικό USS Monterey του Αμερικανικού Ναυτικού σε διεθνή ύδατα, κατευθυνόταν από το Ιράν στην Υεμένη. Τα όπλα σε αυτό προορίζονταν, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών του αμερικανικού στρατού, για τους Χούθι.

Αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε στο Associated Press (AP) ότι η έρευνα διαπίστωσε πως το σκάφος ερχόταν από το Ιράν. Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα δημοσιογράφου για σχολιασμό, αν και η Τεχεράνη έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι προμηθεύει με όπλα τους αντάρτες.

Το Σάββατο, η υπηρεσία Τύπου του Ναυτικού της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η επιχειρησιακή ευθύνη της οποίας περιλαμβάνει κυρίως τη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι στις 6-7 Μαΐου, ο αμερικανικός στρατός κατάφερε να συλλάβει στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Θάλασσας ένα πλοίο που μετέφερε φορτίο ρωσικών και κινεζικών όπλων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Αμερικανικού Ναυτικού, στο πλοίο βρέθηκαν δεκάδες σύγχρονοι, ρωσικής κατασκευής αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πυραύλοι, χιλιάδες κινεζικά τουφέκια Type-56, εκατοντάδες πολυβόλα Καλάσνικοφ, σκοπευτικά τουφέκια και φορητοί εκτοξευτές αντιαρματικών χειροβομβίδων, καθώς και σύγχρονα οπτικά σκοπευτικά.

Share