ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Επίσκεψη Σαλέχ σε Αθήνα & Δένδια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Επίσκεψη Σαλέχ σε Αθήνα & Δένδια

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης, οι επερχόμενες εκλογές στην Λιβύη, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης φέτος, μετά την συνάντηση που είχαν στην Αλ Κούμπα της Λιβύης τον περασμένο Απρίλιο. Ο Αγκίλα Σαλέχ θα παραμείνει στη χώρα μας για τέσσερις ημέρες, διάστημα που θεωρείται ασυνήθιστα μεγάλο για διπλωματική επίσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει πλήρως τις διπλωματικές σχέσεις με το βορειοαφρικανικό κράτος με την πρόσφατη επαναλειτουργία της πρεσβείας στην Τρίπολη και παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην προσκαλείται από τη Γερμανία στις διασκέψεις για τη Λιβύη έχει συμβάλει σημαντικά στον τερματισμό του λιβυκού εμφυλίου με την ηγετική της θέση στην επιχείρηση Ειρήνη.

Share
Translate »