“ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ”: Η Ρωσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Συρία

“ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ”: Η Ρωσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Συρία

Ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη είχε επισημάνει στο παρελθόν ότι ενώ σχεδόν κάθε μήνα η Συρία παρέχει πληροφορίες σχετικά με τρομοκράτες που σχεδιάζουν χημικές επιθέσεις, τα δεδομένα αυτά δεν αντικατοπτρίζονται στα έγγραφα του ΟΑΧΟ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ).

Το Σάββατο ο Υποπλοίαρχος Sytnik, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης Αντιμαχόμενων Κομμάτων στη Συρία, δήλωσε ότι Ισλαμιστές στη Συρία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν χημική επίθεση για να κατηγορήσουν τις αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον Sytnik, ο ρωσικός στρατός έλαβε πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία από την Χαγιάτ Ταχίρ Αλ-σαμ (πρώην Αλ-Νούσρα) στο βορειοανατολικό τμήμα της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ για επίθεση με δηλητηριώδεις ουσίες.

“Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να διενεργήσουν χημική επίθεση για να εξαπολύσουν κατηγορίες εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων”, δήλωσε ο Ρώσος Υποπλοίαρχος.

Πρόσθεσε ότι οι τρομοκράτες είχαν μεταφέρει δοχεία με τοξικές ουσίες, πιθανώς χλώριο, με φορτηγά προς την περιοχή του οικισμού Ταρμάνιν.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) αγνόησε τις πληροφορίες σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, κατηγορώντας το σώμα για προκατάληψη κατά της συριακής κυβέρνησης. Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι ο οργανισμός χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο από Δυτικές χώρες για να ασκήσουν πιέσεις σε “ανεπιθύμητα” κράτη.

Share
Translate »