ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ & ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ & ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την Πέμπτη την άμεση απόσυρση των ρωσικών και τουρκικών δυνάμεων από τη Λιβύη, αφού αγνοήθηκε η προθεσμία που είχε οριστεί για την αποχώρησή τους.

«Καλούμε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να σεβαστούν την κυριαρχία της Λιβύης και να σταματήσουν αμέσως κάθε στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Richard Mills, στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η εκεχειρία, η οποία υπεγράφη στις 23 Οκτωβρίου, προβλέπει αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από τη Λιβύη εντός τριών μηνών. Η προθεσμία αυτή έληξε πριν από μια εβδομάδα χωρίς να γίνει ή να ανακοινωθεί καμία μετακίνηση των ξένων στρατευμάτων.

«Με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας του Οκτωβρίου καλούμε την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν αμέσως την απόσυρση των δυνάμεών τους από τη χώρα και την απομάκρυνση των ξένων μισθοφόρων και όσων στρατιωτών έχουν στρατολογήσει, χρηματοδοτήσει, αναπτύξει και υποστηρίξει στη Λιβύη», δήλωσε ο Mills.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres ζήτησε επίσης την αποχώρηση των μαχητών.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »