Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΚΤΟΣ TOY ΙΣΛΑΜ: Συνέντευξη αξιωματικού SDF

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Γκαμπριέλ Κινο, εκπρόσωπος του SDF, είναι Καθολικός Ασσύριος και ήταν κύριος εκπρόσωπος του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου (SMC) κατά τις πρώτες μέρες του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου.

Το SMC ιδρύθηκε για να προστατεύσει τον Ασσύριο χριστιανικό λαό από τις επιθέσεις και τις διώξεις από το Ισλαμικό Κράτος και τις τζιχαντιστικές ομάδες που είχαν εγκατασταθεί στη Συρία.

Επέβλεψε το σχηματισμό του Συριακού Δημοκρατικού Μετώπου (SDF), στο οποίο εντάχθηκε τμήμα της συριακής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών αραβικών φυλών και κοσμικών ομάδων, ομάδων Ασσυρίων, Γιαζίντι, Συρίων και τωνκουρδικών ομάδων YPG και YPJ.

Ο Kino ηγήθηκε στρατιωτικών εκστρατειών με το SMC και το SDF και ήταν ένας από τους αξιωματούχους που ηγήθηκαν της στρατιωτικής επίθεσης που απελευθέρωσε τη Raqqa από το ISIS και στη συνέχεια την πόλη Baghouz που βρίσκεται στην περιοχή Deir Ezzor.

Σε συνέντευξή του στο medyanews, ερωτηθείς για τις θρησκευτικές ελευθερίες στη Συρία απάντησε:

Πιστεύω ότι οι απειλή της Τουρκίας και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της σε περιοχές της Βόρειας Συρίας όπως η Αφρίν, οι περιοχές γύρω από τη Manbij, το Χαλέπι και η περιοχή μεταξύ Tal Abiyad και Ras al-Ayn, έχουν ήδη απειλήσει και μειώσει τις θρησκευτικές ελευθερίες του λαού σε αυτές τις περιοχές.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί για αρκετές θρησκευτικές ομάδες στις περιοχές που έχει καταλάβει η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των Yazidis, των Χριστιανών, των Κούρδων και άλλων ομάδων που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Φυσικά, οι συνεχείς απειλές της Τουρκίας αυξάνουν τον φόβο αυτών των ανθρώπων για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

Οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, οι οποίες είναι γνωστές για την τρομοκρατική και εξτρεμιστική νοοτροπία τους, αποτελούν επίσης απειλή για αυτές τις ομάδες, ιδίως της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Έχουμε δει αυτό που έχουν κάνει.

Έχουμε δει πώς αυτές οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Jabat al Nusra και του ISIS, ήταν μέρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων που διεξήγαγε η Τουρκία και μέρος των ομάδων και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα