ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: “Καταδικάζουμε τις Τουρκικές παραβιάσεις”

Τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις εναντίον της χώρας μας ξεκαθάρισε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ.

“Παρακολουθούμε με πραγματική ανησυχία τον τελευταίο χρόνο και κυρίως το τελευταίο διάστημα από τότε που αναλάβαμε την διακυβέρνηση, ορισμένες από τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα από την Τουρκία, όσον αφορά διάφορους ισχυρισμούς της και είναι πολύ σημαντικό οι ΗΠΑ να ορθώσουν ανάστημα και να εμπλακούν στην προώθηση της σταθερότητας, της κυριαρχίας και της εδαφική ακεραιότητας όλων των μερών στην Ανατολική Μεσόγειο.” δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

“Και να επιμείνουμε ότι τυχόν διαφορές που προκύπτουν πρέπει να επιλύονται ειρηνικά, διπλωματικά, όχι στρατιωτικά, όχι μέσω προκλητικών ενεργειών.

Έχουμε καταδικάσει ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις της ως σύμμαχου του ΝΑΤΟ στο θέμα των S-400 και περιλαμβάνουν προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας, όπως παραβιάσεις του εναέριου χώρου” πρόσθεσε.

Share