Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Γερμανία

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Γερμανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στη Γερμανία κατά περίπου 500 άτομα για να υπερασπιστούν πιο αποτελεσματικά την Ευρώπη, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γερμανία την Τρίτη.

Η δήλωση αυτη όχι μόνο αντιστρέφει τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποσύρει έως και 12.000 από τα περίπου 36.000 αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Γερμανία αλλα επεκτείνει επίσης το αποτύπωμα των ΗΠΑ σε μια εποχή που η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο ανήσυχη για τις κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Αυτές οι δυνάμεις θα ενισχύσουν την αποτροπή και την άμυνα στην Ευρώπη. Θα αυξήσουν τις υπάρχουσες ικανότητές μας για να αποτρέψουμε συγκρούσεις και εάν είναι απαραίτητο, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε”. δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατα την διάρκεια συνάντησης με την Γερμανίδα ομολογό του.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ δεν διευκρίνησε τι αποστολή θα διεξάγουν αλλα τόνισε οτι η αποστολή των 500 επιπλέον στρατιωτών θα “δημιουργήσει περισσότερο χώρο, περισσότερες δυνατότητες στον κυβερνοχώρο και περισσότερες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου στην Ευρώπη”.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »