Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ: PzH 2000 | ΑΝΑΛΥΣΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

 Όλοι γνωρίζουμε τι διαφορά μπορεί να έχει στο πεδίο μάχης ένας στρατός με ισχυρό πυροβολικό. Το πυροβολικό της Ελλάδας είναι ένα από τα ισχυρότερα της Ευρώπης και η δύναμη της αποτροπής που προσφέρει στην Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη καθώς εγγυάται ότι θα συντρίψει οποιοδήποτε εχθρό προσπαθήσει να πατήσει τα εδάφη της χώρας μας.

Το Ελληνικό πυροβολικό διαθέτει διάφορους τύπους όπλων αλλά ένας είναι ο βασιλιάς των αυτοκινούμενων πυροβόλων του, αυτός είναι το PzH 2000.

Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και πιο εξελιγμένα συμβατικά όπλα αυτήν την στιγμή με τρομακτικές δυνατότητες.

Η ταχύτητα με την οποία βάλλει το PzH 2000 είναι τοσο φονική που οποιοσδήποτε εχθρός θα προσέξει δύο φορές πριν μπεί στην εμβέλεια του, καθώς το πυροβόλο έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει 8 με 9 συνεχόμενες βολές ανά λεπτό. Ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς διαθέτει 24 πυροβόλα αυτού του είδους τα οποία χειρίζονται δύο Μοίρες Βαρέως Πυροβολικού. 

Το συγκεκριμένο πυροβόλο θεωρείται έως ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα του Ελληνικού στρατού και μπορεί να: 

  • Υποστηρίζει πλήρως ημέρα και νύχτα τον αγώνα σε όλο το μέτωπο με τον εχθρό.
  • Διαθέτει υψηλή ταχυκινησία, επιβιωσημότητα και δυνατότητα ταχείας εκπομπής πυρών για την υποστήριξη του αγώνα των Μηχανοκίνητων και Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών, με δεδομένο πλέον ότι ο εχθρός δύναται να προσδιορίζει μετά το πρώτο πυρ (1ο βλήμα), τη θέση του πυροβόλου.
  • Εκτελεί βολές αντιπυροβολικού σε όλους τους τομείς.
  • Προσβάλλει στόχους σε μεγάλες αποστάσεις με την μέγιστη ακρίβεια.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα