Ο Πρόεδρος της Κίνας ζητάει «ειρηνική» επανένωση με την Ταϊβάν

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η «επανένωση» με την Ταϊβάν είναι κατι το οποίο «πρέπει να εκπληρωθεί άμεσα», καθώς όπως σας ενημερώσαμε στο NEMESISHD.GR, οι εντάσεις με την Ταϊβάν έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Ο Σι Τζινπίνγκ είπε ότι η ενοποίηση πρέπει να επιτευχθεί ειρηνικά, μετά τις συνομιλίες που είχε με τις ΗΠΑ οπου εικάζουμε οτι ανάγκασε και τον Κινέζο πρόεδρο να αλλάξει την προηγούμενη πολεμική ρητορική του αλλά προειδοποίησε ότι ο κινεζικός λαός έχει μια «ένδοξη παράδοση» να αντιτίθεται στον αυτονομισμό

Η Ταϊβάν απο την άλλη απάντησε στις δηλώσεις του Σι Τζινπίνγκ λέγοντας ότι το μέλλον της βρίσκεται στα χέρια του λαού της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Κινεζική απόβαση στην Ταϊβάν και η άμυνα του νησιού

Η δήλωση του Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιείται μετά την πρωτόγνωρη προσέγγιση της ζώνης αεράμυνας της Ταϊβάν απο αριθμό ρεκόρ Κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών με τις πτήσεις αυτες να μην είναι κατι λιγότερο απο μια κίνηση εκφοβισμού προς τον πρόεδρο της Ταϊβάν εν όψει της εθνικής ημέρας του νησιού την Κυριακή.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της Κινεζικής επανάστασης, ανέφερε ότι η ενοποίηση με “ειρηνικό τρόπο” είναι “πιο σύμφωνη με το συνολικό συμφέρον του κινεζικού έθνους, συμπεριλαμβανομένων των συμπατριωτών του στην Ταϊβάν”.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς άδεια

Share
Translate »