Η Αμερικανική στρατιωτική δύναμη στρέφει το βλέμμα της στην Ασία

Η όλο και αυξανόμενη στρατιωτική πίεση του Πεκίνου στην Ταϊβάν προκαλεί τρομερή ανησυχία στις Ηνωμένες Πολίτείες καθώς πάνω απο 150 μαχητικά της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας σε μια πρωτόγνωρη κλιμάκωση πλησίασαν και πολλές φορές παραβίασαν την ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν.

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ χαρακτήρισε αυτην την κλίμακωση ως μια ιδιαίτερα “αποσταθεροποιητική κίνηση” που κινδυνέυει να εξελιχθεί σε εναν τρομερά “λάθος υπολογισμό” για το Πεκίνο.

Απο την άλλη ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατικής Ταϊβάν τόνισε οτι η Κίνα εντός τεσσάρων ετών θα έχει ολοκληρώσει όλες τις ετοιμασίες της για να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια “πλήρους κλίμακας” εισβολή στο νησί.

Προς το παρόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα υπερασπιστούν ένοπλα την Ταϊβάν σε περίπτωση Κινεζικής εισβολής στο νησί. Όμως, αρκετές φορές έχουν προειδοποιήσει την Κίνα, οτι υπολογίζουν ως σύμμαχο την Ταϊβάν και υπάρχουν αρκετά μεγάλες πιθανότητες για έμπλοκη στην Νότια Σινική Θάλασσα σε περίπτωση εισβολής.

Σε κάθε περίπτωση η μερική απομάκρυνση δυνάμεων των ΗΠΑ απο την Μέση Ανατολή δείχνει οτι οι ΗΠΑ έχουν ως κύριο στόχο να ενισχύσουν τις θέσεις τους στην όλο και αυξανόμενη απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα απο τον “Κινεζικό δράκο” που αναδύεται τάχιστα στην Ασία.

NEMESISHD.GR – H αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »