Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Πούτιν ζητά να σταματήσουν οι κυρώσεις και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την «ομαλοποίηση» των σχέσεων με τις Δυτικές χώρες την Παρασκευή, λέγοντας ότι η Μόσχα «δεν έχει καμία απολύτως κακή πρόθεση προς τους γείτονες της».

Ο Πούτιν ζήτησε παγκόσμια συνεργασία την ώρα που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα με σκληρές μάχες να εξελίσσονται σε όλα τα μέτωπα.

Η δήλωση αυτή του Πούτιν έγινε κατα την διάρκεια,βίντεο-σύνδεσης του σε τελετή ύψωσης της ρωσικής σημαίας σε πλοίο μεταφορών μεταξύ της Ηπειρωτικής Ρωσίας και του Καλίνινγκραντ σύμφωνα με την τηλεοπτική μετάδοση του κρατικού Russia 24.

Πούτιν, κυρώσεις
Photo by Global Panorama (flickr), CC BY-SA 2.0

«Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να εξετάσουμε την εξομάλυνση των σχέσεων και τη συνεργασία», δήλωσε ο Πούτιν.

Υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θέλει να έχει εντάσεις με άλλες χώρες, λέγοντας ότι οι επιθετικές ενέργειες της στην Ουκρανία ήταν απλώς «μια απάντηση σε Ουκρανικές επιθετικές ενέργειες προς τη Ρωσία».

«Δεν υπάρχει λόγος να επιδεινωθεί η κατάσταση ή να επιβληθούν περιορισμοί και κυρώσεις». «Τηρούμε όλες τις δεσμεύσεις μας», είπε. «Αν κάποιος αρνηθεί να συνεργαστεί μαζί μας στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας θα βλάψει και τον εαυτό του και εμάς» δήλωσε κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατάπαυση του πυρός λίγων ωρών στην Ουκρανία – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Κοινοποίηστε την είδηση στους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα