Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν το drone «PUNISHER» κατά των Ρώσων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο ουκρανικός στρατός εκτός από τα Bayraktar TB2 χρησιμοποιεί drones που μπορούν να μεταφέρουν 3 κιλά εκρηκτικών και να χτυπήσουν στόχους έως και 50 χλμ πίσω από τις εχθρικές γραμμές, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου.

Ο Eugene Bulatsev, μηχανικός της ουκρανικής εταιρείας UA-Dynamics, είπε στην εφημερίδα ότι τα drones Punisher έχουν ολοκληρώσει περίπου 60 «επιτυχείς» αποστολές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Αυτός είναι ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος για να πετύχεις ένα χτύπημα από μεγάλη απόσταση, χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο ζωές πολιτών», δήλωσε ο Bulatsev στην εφημερίδα.

Τα drones έχουν άνοιγμα φτερών περίπου 2 μ., μπορούν να πετούν για ώρες στα 1.300 πόδια χωρίς να ανιχνεύονται από τα ραντάρ και χρειάζονται μόνο τις συντεταγμένες του στόχου ώστε να εκτελέσουν την αποστολή τους αυτόματα, ανεφερε ο Bulatsev.

Ένα μικρότερο αναγνωριστικό drone που ονομάζεται Spectre πετά δίπλα του για να αναγνωρίσει τους στόχους πριν χτυπήσει το Punisher.

Ο Ουκρανός μηχανικός είπε ότι το συγκεκριμένο drone χτυπά κυρίως σταθερούς στόχους, όπως αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών και αντιαεροπορικά συστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Πούτιν ζητά να σταματήσουν οι κυρώσεις και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα