Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατάπαυση του πυρός λίγων ωρών στην Ουκρανία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η Ρωσία για τις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα ώστε να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός θέτοντας σε εφαρμογή την απόφαση που προέκυψε από τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες, να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Οι άμαχοι θα μπορούν να μετακινηθούν από τη Μαριούπολη από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Κατάπαυση του πυρός, Ουκρανία
Photo by Oleksandr Malyon, CC BY-SA 4.0

Η τοπική αυτοδιοίηση της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι ο κόσμος μπορεί να κατευθυνθεί προς τη Ζαπορίζια που βρίσκεται 220 χιλιόμετρα στα βορειοδυτικά είτε με ιδιωτικά οχήματα είτε με λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί.

«Συνολικά θα χρειαστούν πολλά στάδια εκκένωσης στη διάρκεια πολλών ημερών, ώστε να μπορέσουν να φύγουν όλοι όσοι το επιθυμούν […] Με δεδομένο ότι η πόλη μας βρίσκεται συνεχώς στο έλεος των πυρών των κατακτητών, δεν υπάρχει άλλη λύση», δήλωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΑΤΟ | «Δεν υπάρχει περίπτωση No-Fly Zone στην Ουκρανία» – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα