Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ο Μαδούρο ετοιμάζεται να τινάξει την ειρήνη με την Γουιάνα στον αέρα: Η Βενεζουέλα μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Εσεκίμπο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πρόσφατες δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την μεγάλη στρατιωτική δραστηριότητα της Βενεζουέλας κοντά στα σύνορά της με τη Γουιάνα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο από το Καράκας για επιδίωξη διπλωματικής επίλυσης στη μακροχρόνια εδαφική διαμάχη για την περιοχή «Εσεκίμπο» που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της Γουιάνας που είναι και το πλουσιότερο σε φυσικούς πόρους.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από την υπηρεσία Maxar τον Ιανουάριο απεικονίζουν σημαντική κινητικότητα στη στρατιωτική βάση του νησιού Ankoko της Βενεζουέλας, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Cuyuni που συνορεύει με τη Γουιάνα.

Ο Μαδούρο ετοιμάζεται να τινάξει την ειρήνη με την Γουιάνα στον αέρα: Η Βενεζουέλα μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Εσεκίμπο
PHOTO: SCREENSHOT FROM VENEZUELA ARMED FORCES

Οι εικόνες δείχνουν πρόσφατα καθαρισμένες περιοχές του τροπικού δάσους και συνεχιζόμενες δραστηριότητες με μπουλντόζες στην περιοχή με στόχο την επέκταση της βάσης αλλά και την παρουσία αρκετών τεθωρακισμένων οχημάτων κάτι που ίσως δείχνει ότι ένα νέο μέτωπο ετοιμάζεται να πυροδοτηθεί.

Η στρατιωτική κλιμάκωση της Βενεζουέλας στην περιοχή συμπληρώθηκε από προπαγανδιστικά βίντεο που κυκλοφόρησαν από τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του στρατού της τον Ιανουάριο, που παρουσιάζουν την ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων και εναέριων μέσων απέναντι από την Γουιάνα.

Ο στρατός της Βενεζουέλας, σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η επέκταση στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων ανταπόκρισης των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με τη Γουιάνα. Αυτή η εξέλιξη έρχεται παρά την προηγούμενη συμφωνία μεταξύ της Βενεζουέλας και της Γουιάνας τον Δεκέμβριο, με στόχο την αποτροπή της κλιμάκωσης και την ειρηνική επίλυση της διαφοράς. Η συμφωνία ανέφερε ότι και τα δύο μέρη θα πρέπει να απέχουν από τη χρήση βίας ή την λεκτική κλιμάκωση της έντασης.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα