Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Γκαντς μιλά για θριάμβους του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα, τι είπε για τους ομήρους και κατάρρευση της Χαμάς

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ισραήλ-Γάζα: Σε πρόσφατη ενημέρωση τύπου στο Τελ Αβίβ, ο υπουργός και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ (Benny Gantz) παρείχε ενημέρωση για τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη Γάζα. Ο Gantz ανακοίνωσε μια σημαντική στρατηγική εξέλιξη, δηλώνοντας ότι ο έλεγχος της Χαμάς έχει αποδυναμωθεί σημαντικά και έχει χαθεί σε μεγάλα τμήματα της Λωρίδας της Γάζας.

«Τα επιτεύγματα του IDF συνεχίζουν να αυξάνονται. Σε μεγάλα τμήματα της λωρίδας, η Χαμάς δεν έχει πλέον έλεγχο» είπε συγκεκριμένα για την πρόοδο των μαχών.

Ο Gantz τόνισε τις συνεχείς προσπάθειες κατά της Χαμάς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ανακτήσει τον έλεγχο στις περιοχές και επανέλαβε τη σημασία συνέχισης της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ: «Πρέπει να συνεχίσουμε. Αν σταματήσουμε τώρα, η Χαμάς θα ανακτήσει τον έλεγχο. Βρισκόμαστε στη μέση της εξάρθρωσης της υποδομής της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Η διάσωσης των ομήρων ήταν επίσης βασικό θέμα στην ομιλία του Gantz. Τόνισε ότι η επιστροφή των ομήρων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ξεπερνώντας ακόμα και άλλους στρατιωτικούς στόχους. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η επιστροφή των ομήρων. Αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα σε σχέση με τις κινήσεις της μάχης. Αν με ακούτε, θέλω να ξέρετε ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σας φέρουμε πίσω στους αγαπημένους σας»

Όσον αφορά τις φήμες για προσπάθεια συμφωνίας με διαμεσολάβηση Κατάρ και Αιγύπτου, ο Gantz ανέφερε εν συντομία: “Έχω ακούσει τις φήμες για τις συμφωνίες … μόλις υπάρχει κάτι έτοιμο θα σας ενημερώσουμε” είπε σε σημεία των δηλώσεων του.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα