Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γαλλικός στρατός ανατίναξε τον ηγέτη του Ισλαμικού κράτους της Σαχάρα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο γαλλικός στρατός σκότωσε τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Σαχάρα (ISGS), Αντνάν Αμπού Ουαλίντ αλ-Σαχράουι, και το χαρακτήρισε ως μια «τεράστια επιτυχία», ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

“Κατά τη διάρκεια αεροπορικής και χερσαίας επέμβασης που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 22 Αυγούστου στη διασυνοριακή περιοχή Λιπτάκο, ένα μη επανδρωμένο οπλισμένο αεροσκάφος τύπου MQ-9 Reaper χτύπησε στις 17 Αυγούστου μια μοτοσικλέτα και όλα δείχνουν ότι ο Αντνάν Αμπού Ουαλίντ αλ-Σαχράουι ήταν ένας από τους δύο επιβάτες”, δήλωσε ο Τιερί Μπουρκάρντ, αρχηγός του γενικού επιτελείου του Γαλλικού στρατού, στο AFP.

«Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη επιτυχία στον αγώνα που διεξάγουμε εναντίον τρομοκρατικών ομάδων στο Σαχέλ»,ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στο Twitter με την Γαλλίδα Υπουργό Εθνικής Άμυνας να τονίζει: “Πετύχαμε αποφασιστικό πλήγμα εναντίον αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.”

Ο Αγώνας της Γαλλίας στο Σαχέλ συνεχίζεται παρα την αισθητή μείωση των δυνάμεων που επιχειρούν. Η Ελλάδα ειχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να στείλει δυνάμεις στην περιοχή αλλα απο ότι φαίνεται αλλαξε γνώμη και δεν έκανε τιποτα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα