Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ινδία αγοράζει απο την Γαλλία 24 μεταχειρισμένα M-2000

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του HindustanTimes η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) πρόκειται να αποκτήσει 24 μεταχειρισμένα Γαλλικά μαχητικά Mirage 2000.

Η κίνηση αυτη της Ινδίας θα μπορούσε να πει κανείς οτι ειναι περίεργη καθώς η Ινδία ήδη εχει ξεκινήσει την διαδικασία αγοράς νεων RAFALE με κάποια απο αυτα να έχουν ηδη προσγειωθεί στην Ινδία και να σχηματίζουν σιγά σιγά τις αεροπορικές μοίρες τους.

Όμως, η Ινδία έχοντας περίπου 50 MIRAGE 2000 ενεργά στις αεροπορικές δυνάμεις της προσπάθει με την προμήθεια αυτη να ενισχύσει τους αριθμούς διαθεσιμότητας των Mirage και η προμήθεια των 24 αεροσκαφών μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια καθώς απο τα 24 τα 11 θα χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

Η IAF ή αλλιώς Ινδική Πολεμική Αεροπορία κοστολογεί το συμβόλαιο σε περίπου 27 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά των μαχητικών, όπου βέβαια μόνο τα οκτώ από τα 24 βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση έτοιμα για πτήση, δήλωσαν Ινδοί αξιωματούχοι υπο το καθεστώς ανωνυμίας στη HindustanTimes.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα