ΝΕΥΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΝ: Να φύγουν όλοι και μετά εμείς – ΛΙΒΥΗ

ΝΕΥΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΝ: Να φύγουν όλοι και μετά εμείς – ΛΙΒΥΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η χώρα του θα συζητήσει την απόσυρση των στρατευμάτων της από τη Λιβύη εάν αποσυρθούν πρώτα άλλες ξένες δυνάμεις.

Κατά την ομιλία του στο τουρκικό φόρουμ διαστημικών πρότζεκτ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η τουρκική παρουσία στη Λιβύη βασίζεται σε αίτημα της νόμιμης – όπως τη χαρακτήρισε – κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και σε συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε.

“Αντλούμε από το παρελθόν τη δύναμή μας και επιδιώκουμε να αναβιώσουμε ξανά την οθωμανική κληρονομιά” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επίσης επετέθη και στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν: “Ο Μακρόν λέει ότι η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Λιβύη. Εγώ του λέω: Πάρτε πρώτα τα στρατεύματά σας από το Μάλι και το Τσαντ.”

“Το άτομο που ηγείται της Γαλλίας συνεχίζει τις επιθέσεις του εναντίον μου και με στοχεύει, του λέω: Τι θέλεις να πετύχεις με το να μου επιτίθεσαι; Πριν μου επιτεθείς, πρέπει να επανορθώσεις για τις σφαγές σας στην Αλγερία και στις υπόλοιπες χώρες της Αφρικής”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Share
Translate »