Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΕΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο αλλά και ο μάγειρας, κατηγορούμενοι για κατασκοπεία.

O γραμματέας του προξενείου είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή, κάτι το οποίο έπραξε σήμερα.

Ωστόσο, υπήρχαν σοβαρά στοιχεία σε βάρος του και αμέσως μετά βγήκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, το οποίο και εκτελέστηκε.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον μάγειρα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η έρευνα για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) άρχισε εδώ και καιρό όταν έφτασαν πληροφορίες για τον 35χρόνο Έλληνα μουσουλμάνο από τη Ροδόπη, υπάλληλο του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, ότι εκφράζει απόψεις για «ανεξαρτητοποίηση της Θράκης» και την ύπαρξη δήθεν μειονότητας των μουσουλμάνων στα βόρεια της χώρας μας.

Αμέσως μπήκε στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών αρχών και διαπίστωσαν ότι ο 35χρόνος είχε έρθει σε επαφή με έναν άλλο Έλληνα μουσουλμάνο 56 ετών, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας σε πλοίο που έκανε δρομολόγια Ρόδο – Καστελόριζο.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 56χρόνος, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζητούσε να του μεταφέρει πληροφορίες για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω.

Επίσης του ζητούσε, όταν ως επιβάτες στο πλοίο ήταν στρατιωτικοί να προσπαθεί να κρυφακούει τις συνομιλίες τους και να τους απαθανατίζει με το κινητό του.

Οι συναντήσεις των δυο ανδρών γίνονταν σε καφενεία της Ρόδου και ο 56χρόνος υποστηρίζει ότι δεν εισέπραττε χρήματα αλλά ότι το έκανε γιατί ο 35χρονος τον είχε πείσει ότι ήταν υποχρέωση τους να βοηθούν τη χώρα της Τουρκίας.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο 56χρόνος έστελνε φωτογραφίες και πληροφορίες στον 35χρόνο από τον Αύγουστο μέχρι και πριν περίπου ένα μήνα.

Πάντως το σημαντικό αυτή τη στιγμή για τις ελληνικές αρχές Ασφαλείας είναι να διαπιστώσουν, αν ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο είχε στρατολογήσει και άλλους δημιουργώντας ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών για στρατιωτικά δεδομένα και ποιες ήταν οι επαφές του με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Πάντως, μιλώντας στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη ανέφερε ότι «η υπόθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε και εξελίχθηκε με αυτό το τρόπο γιατί θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται στη χώρα σε επίπεδο προσπάθειας κατασκοπίας από κάποιους και ότι θα παρεμβαίνουμε και θα “ακυρώνουμε” κάθε τέτοιο πρόσωπο».

Ο 35χρόνος πήρε προθεσμία να απολογηθεί στην Αστυνομία σε τέσσερις ημέρες, ενώ η δικογραφία διαβιβάζεται σε εισαγγελέα και ανακριτή που θα απαγγείλουν και τις κατηγορίες, ενώ ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές.

ΠΗΓΗ: CNN

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα