Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νέες καταρρίψεις Su-34 από Ουκρανία: Δήλωση Ζελένσκι και προβληματισμοί

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τρία ακόμη ρωσικά μαχητικά Su-34 ανακοίνωσε ότι κατέρριψε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, φτάνοντας τις 13 καταρρίψεις ρωσικών αεροσκαφών σε διάστημα λίγων ημερών σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Οι νέες καταρρίψεις σχολιάστηκαν τόσο από την ουκρανική πολεμική αεροπορία, όσο και από το υπουργείο Άμυνας της χώρας και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο Φεβρουάριος είναι ο συντομότερος μήνας του έτους, αλλά οι υπερασπιστές του ουρανού μας έχουν επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών από τον Οκτώβριο του 2022. Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε: δέκα μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34, δύο μαχητικά Su-35 και ένα A-50 ΑΣΕΠΕ. Φαίνεται ότι το να είσαι Ρώσος πιλότος στρατιωτικού αεροσκάφους είναι η χειρότερη δουλειά στον κόσμο» σχολίασε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας στον επίσημο λογαριασμό του στο X.

Νέες καταρρίψεις Su-34 από Ουκρανία: Δήλωση Ζελένσκι και προβληματισμοί
By Vitaly V. Kuzmin – vitalykuzmin.net, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19408854

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι στα σχόλιά του για τις καταρρίψεις συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις για το επίτευγμά τους και κάνοντας έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τους συμμάχους, επεσήμανε πως η Ουκρανία θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα. «Παρά τις περιορισμένες δυνατότητές της και την έλλειψη αεροπορικής υπεροχής, η Ουκρανία κατάφερε να κάνει τον Φεβρουάριο του 2024 καταστροφικό μήνα για τη ρωσική πολεμική αεροπορία. Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να επιτύχει η Ουκρανία με επαρκή, έγκαιρη και αδιάλειπτη στρατιωτική βοήθεια» αναφέρει ο Ζελένσκι σε απόσπασμα της δήλωσής του.

Ωστόσο, εκτός από την ανακοίνωση, το υπουργείο Άμυνας και η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας δεν παρέχουν κάποια άλλη απόδειξη για τις νέες καταρρίψεις παρά μόνο ένα βίντεο με Ουκρανούς στρατιώτες να χορεύουν. Το ίδιο είχε συμβεί και την Τρίτη όταν ανακοινώθηκαν οι καταρρίψεις ακόμη δύο μαχητικών Su-34 με μοναδικό στοιχείο επιβεβαίωσης μια εικόνα που φαίνεται να είναι από ραντάρ της αεράμυνας, δεν αποδεικνύει όμως την κατάρριψη. Παράλληλα ρωσικές πηγές διαψεύδουν ότι έχουν συμβεί αυτές οι καταρρίψεις και διεθνείς πηγές εμφανίζονται αρκετά σκεπτικές καθώς όλες αυτές οι εξελίξεις έρχονται μετά την κατάρρευση του μετώπου στην Αβντίιβκα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα