Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Νέα ινδικά όπλα για την Αρμενία: Προσπάθεια εκσυγχρονισμού υπό τον φόβο επίθεσης από το Αζερμπαϊτζάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συνεχίζει να εξοπλίζεται οι Αρμενία υπό τον φόβο νέας επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει ξεκινήσει και κερδίσει δύο πολέμους μέσα σε τρία χρόνια. Αυτή φορά η Αρμενία προμηθεύεται ινδικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου MArG 155, σύμφωνα με έγγυρη τοπική πηγή (301), και προσπαθεί και με άλλες αγορές τόσο από την Ινδία όσο και από τη Γαλλία να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Το MArG 155 παράγεται από την Bharat Forge, κορυφαίο αμυντικό κατασκευαστή της Ινδίας. Το MArG 155mm, έχει εξαιρετική ευκινησία και ακρίβεια και είναι κατά πολύ καλύτερο από τα συστήματα πυροβολικού που χρησιμοποιούσαν ως τώρα οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας.

Νέα ινδικά όπλα για την Αρμενία: Προσπάθεια εκσυγχρονισμού υπό τον φόβο επίθεσης από το Αζερμπαϊτζάν
Photo by x source

Με την προμήθεια των MArG 155 ενισχύεται όχι μόνο η άμυνα της Αρμενίας αλλά και η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών και επίσης αναδεικνύεται η Ινδία ως βασικός προμηθευτής αμυντικού εξοπλισμού στην Αρμενία.

Η αγορά των πυροβόλων έρχεται να προστεθεί σε ένα εξοπλιστικό «πακέτο» που συμφώνησαν η Αρμενία με την Ινδία το 2022, στο οποίο περιλαμβάνονται το πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος Akash από την Bharat Dynamics Limited, ρυμουλκούμενα πυροβόλα ATAGS 155 mm, συστήματα Anti-Drone τύπου Zen, χειροβομβίδες 30 και 40 mm, σφαίρες διαμετρήματος 7.62 mm, πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών PINAKA και αντιαρματικά πυρομαχικά.

Η Αρμενία, όπως σας έχουμε ενημερώσει, πρόσφατα συμφώνησε και προμήθεια γαλλικών συστημάτων αεράμυνας και ρανταρ.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα