Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς ντροπή η Χαμάς δημοσιεύει βίντεο από επίθεσή της στο νοσοκομείο Ραντίσι στη Γάζα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Βίντεο με πιθανούς βομβιστές αυτοκτονίας (καμικάζι) και επίθεση με RPG στο νοσοκομείο Αλ-Ραντίσι στη Γάζα ανήρτησε η Χαμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο αναδημοσίευσε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Εμάνουελ Φαμπιάν και δείχνει τρεις ένοπλους μαχητές της Χαμάς να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να ακολουθούν δύο διαδοχικές εκρήξεις.

Στο βίντεο της Χαμάς φαίνονται οι τρεις άνδρες τους οποίους περιγράφει ως «μαχητες του μαρτυρίου» να εντοπίζουν δυνάμεις του IDF στο νοσοκομείο και να μπαίνουν τρέχοντας στο κτίριο. Στη συνέχεια, ένας τέταρτος μαχητής που παρέμεινε στο ίδιο σημείο ρίχνει βολή RPG στο νοσοκομείο και ακολουθεί άλλη μια έκρηξη άγνωστης προέλευσης. Σύμφωνα με τον Φαμπιάν, ο ισραηλινός στρατός έχει ξαναβρεί στο παρελθόν παρόμοια εκρηκτικά γιλέκα στη Λωρίδα της Γάζας.

Χωρίς ντροπή η Χαμάς δημοσιεύει βίντεο από επίθεσή της στο νοσοκομείο Ραντίσι στη Γάζα
Screenshot from Hamas’ video

«Ένα βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς δείχνει τρεις ένοπλους μαχητές να τρέχουν στο νοσοκομείο Ραντίσι της πόλης της Γάζας αφού φαίνεται να εντόπισαν εκεί δυνάμεις του IDF. Η Χαμάς περιγράφει την τριάδα ως «μαχητές του μαρτυρίου», υποδεικνύοντας πιθανώς ότι είχαν γιλέκα αυτοκτονίας.

Το βίντεο δείχνει δύο εκρήξεις, η πρώτη φαίνεται να είναι μετά από βολή RPG που εκτόξευσε η Χαμάς στο κτίριο του νοσοκομείου, ενώ η προέλευση της δεύτερης είναι ασαφής. Ο Ισραηλινός Στρατός έχει δείξει στο παρελθόν στοιχεία για γιλέκα αυτοκτονίας της Χαμάς που βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας» έγραψε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα