Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Απόφαση | Η Γαλλία εξοπλίζει την Αρμενία: Ποια συστήματα συμφωνήθηκαν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σήμερα, σε μια σημαντική κίνηση για τις σχέσεις Γαλλίας – Αρμενίας, ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Σουρέν Παπικιάν, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Γαλλία όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του. Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από την διμερή αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, την περιφερειακή ασφάλεια και την πρόοδο προηγούμενων συμφωνιών που έγιναν στο Παρίσι το 2022.

Σημαντικό αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η δέσμευση της Γαλλίας να προμηθεύσει την Αρμενία με προηγμένα αμυντικά συστήματα. Αυτό περιλαμβάνει τρία ραντάρ Thales Ground Master 200 (GM200) και ένα μνημόνιο κατανόησης για το γαλλικό σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Mistral. Αυτά τα συστήματα θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την Αρμενία, ειδικά για την αντιμετώπιση απειλών από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν.

Απόφαση | Η Γαλλία εξοπλίζει την Αρμενία: Ποια συστήματα συμφωνήθηκαν
By Guépard78 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=115640439

Επιπλέον, η Γαλλία δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Αρμενίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης χερσαίων δυνάμεων. Τόσο η Αρμενία όσο και η Γαλλία επεσήμαναν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν την αμυντική τους συνεργασία.

Σε κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών στον Τύπο, ο Παπικιάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Γαλλία για την αμέριστη υποστήριξή της. Και οι δύο υπουργοί απάντησαν επίσης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη διμερή τους συνεργασία, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω με την υπογραφή επίσημων εγγράφων στο Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε ξανά το Ρομπότινε (Robotyne) σύμφωνα με βίντεο

Ρομπότινε, Ουκρανία - Σε μια σημαντική εξέλιξη στον πόλεμο...

Διαφωνίες πριν την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Ισραήλ - Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ σε...

Διαβάστε ακόμα