Νέα αποκάλυψη Nordic Monitor: Η ΜΙΤ έχει αυξήσει τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της στην Ελλάδα

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), φέρεται να έχει αυξήσει τις μυστικές της κατασκοπευτικές δραστηριότητες της εντός των ελληνικών συνόρων. Αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε παρά τις πρόσφατες διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων για βελτίωση των σχέσεων μετά τους τραγικούς σεισμούς στις νότιες επαρχίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πρόσφατα απόρρητα αρχεία που έχει στην κατοχή της η Nordic Monitor, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών υπέβαλε έκθεση για τις κατασκοπευτικές της δραστηριότητες στις 2 Μαρτίου 2023, περίπου δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η έκθεση της MIT δείχνει ουσιαστικά όπως αναφέρει και η NordicMonitor ότι οι διπλωματικές ευχές και ευγένειες στο πολιτικό επίπεδο δεν οδήγησαν ουσιαστικά στην παύση ή τον μερικό περιορισμό των μυστικών επιχειρήσεων της MIT. Αντίθετα, η MIT κλιμάκωσε τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι οι πληροφορίες της MIT κοινοποιήθηκαν σε δεκάδες Τουρκικές Επαρχιακές Αστυνομικές Υπηρεσίες της Τουρκίας, από ότι φαίνεται η λίστα των ατόμων που παρακολουθούνται στην Ελλάδα είναι τεράστια.

Διαβάστε περισσότερα στην Nordic Monitor

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Abrams X: Το Abrams ανανεώνεται

Τον περασμένο Ιούνιο είδαμε στην Eurosatory τα νέα άρματα...