“ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ” – Δήλωση της νέας ΥΠΕΞ της Λιβύης

Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Ναϊλά Αλ-Μανούς ζήτησε να επισπευσθεί η αποχώρηση των Τουρκικών δυνάμεων απο την Λιβύη

“Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης, την οποία ηγείται ο Πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα, ξεκίνησε διάλογο με την Τουρκία και σημείωσε την ετοιμότητα της Άγκυρας να ξεκινήσει αυτες τις συνομιλίες και διαπραγματεύσεις” ανέφερε η Λίβυα Υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή, σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AKI.

“Ωστόσο, την ίδια στιγμή, είμαστε σταθεροί στις προθέσεις μας και ζητάμε από όλες τις χώρες να συνεργαστούν για να απομακρύνθουν άμεσα τα ξένα στρατεύματα από το έδαφος της Λιβύης” είπε και πρόσθεσε:

“Για εμάς, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας καθώς η ασφάλειά μας εξαρτάται από την απόσυρση ξένων στρατευμάτων. Γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί ζήτημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί εν μία νυκτί, ωστόσο είμαστε βέβαιοι οτι θα γίνει αλλα η ειρήνη και η ασφάλεια της Λιβύης δεν θα είναι εφικτή χωρίς περιφερειακή και διεθνή στήριξη”.

Σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις της Λιβύης με τις γειτονικές χώρες είναι θετικές, τονίζοντας ότι η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή αποτελούν προτεραιότητα για τη Λιβύη.

Στηρίξτε μας μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διεξαγωγή εκλογών, πρέπει να έχουμε υποδομή ασφάλειας και σταθερότητας η οποία θα μας επιτρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον.

Έχουμε μια βαριά κληρονομιά πολεμικών και στρατιωτικών κρίσεων και χρειαζόμαστε χρόνια δουλειάς για να θεραπεύσουμε αυτές τις πληγές” κατέληξε η δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης.

Ακολουθήστε μας και στο Google News για να μένετε πάντα ενημερωμένοι!

Share