ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ: Ο Συριακός στρατός απέκρουσε επίθεση

ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ: Ο Συριακός στρατός απέκρουσε επίθεση

Σε μια νέα εξέλιξη στη Συρία δύο Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν Ισλαμιστές αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία επιτέθηκαν σε θέσεις του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ.

Ως απάντηση ο Συριακός Αραβικός στρατός υπο την ηγεσία του Μπασάρ αλ Ασάντ εξαπέλυσε αντεπίθεση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 2 ισλαμιστές.

Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου από τον επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης Αντιμαχόμενων μερών στη Συρία, Υποναύαρχο Αλεξάντερ Καρπόφ αναφέρει η TASS

“Τουλάχιστον δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης. Δύο Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης και ένας ακόμα τραυματίστηκε. Μετά τις απώλειες, οι μαχητές υποχώρησαν στην πόλη Σιγκάτ” δήλωσε ο Καρπόφ.

Νωρίτερα, στις 19 Απριλίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σάρωσαν με σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς βάση εκπαίδευσης τρομοκρατών κοντά στην Παλμύρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 200 ακραίους ισλαμιστές μαχητές και κατέστρεψαν περίπου 500 κιλά πυρομαχικών.

Στη συνέχεια, ο Καρπόφ δήλωσε ότι καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι προεδρικές εκλογές στη Συρία, ένοπλες ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις σε κυβερνητικά γραφεία σε μεγάλες πόλεις, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα.

Οι προεδρικές εκλογές της Συρίας θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, έτσι ώστε κάθε πολίτης της χώρας να μπορεί να ψηφίσει, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται σε εδάφος που δεν ελέγχει ο στρατός του Ασάντ.

Ακολουθήστε μας και στο Google News για να μένετε πάντα ενημερωμένοι!

Share
Translate »