«Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών.
Οι ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων», κατέληξε η λιτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία δεν διεξήχθη σε καλό κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Μπάιντεν αναμένεται την επομένη να αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Ερντογάν.
Η κίνηση αυτή είχε αποτελέσει δέσμευση του Μπάιντεν ως υποψηφίου και ενδέχεται να περιπλέξει περαιτέρω την ήδη τεταμένη σχέση με τον Τούρκο ηγέτη.
Ακολουθήστε μας και στο Google News για να μένετε πάντα ενημερωμένοι!

