“ΜΑΤΑΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ – ΕΧΕΤΕ ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ”

Αρκετές μέρες μετά την Ελληνογαλλική συμφωνία ο Τσαβούσογλου έδωσε εντολή για απάντηση μέσω του εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ λέγοντας οτι η Ελλάδα εχει μαξιμαλιστικές θέσεις και οτι είναι μάταιο όνειρο καθε προσπάθεια μας.

“Η μαξιμαλιστική θαλάσσια δικαιοδοσία της Ελλάδας και οι αξιώσεις του εθνικού εναέριου χώρου παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Είναι μάταιο όνειρο για την Ελλάδα να πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλει στην Τουρκία αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, σχηματίζοντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, υπονομεύοντας την ίδια τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα ενισχύσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η πολιτική εξοπλισμών της Ελλάδας, καθώς και η απομόνωση και η αποξένωση της Τουρκίας, αντί της συνεργασίας, είναι μια προβληματική πολιτική, η οποία θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και θα υπονομεύσει όχι μόνο την ίδια αλλά και την ΕΕ, στην οποία είναι μέλος η Ελλάδα.” καταλήγει η αστεία δήλωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

NEMESISHD.GR – Η αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια.

Share