“ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ” – Νέα Τουρκική προσπάθεια προβοκάτσιας

“ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ” – Νέα Τουρκική προσπάθεια προβοκάτσιας

Για εμπρησμό κατηγορούν την Ελλάδα διάφοροι από χθες στην Τουρκία με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα. Όπως πρώτοι ενημερώσαμε στο NEMESIS HD, την αρχή έκανε χθες ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδα Star, Αζίζ Ουστέλ, ο οποίος δήλωσε ότι το PKK έβαλε τις φωτιές αλλά με εντολή της Ελλάδας.

Τη σκυτάλη από τον Ουστέλ πήρε ο διάσημος πλέον για τις δηλώσεις του αντιναύαρχος ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί.

“Η πυρκαγιά σε αυτές τις περιοχές δεν προκλήθηκε τυχαία ή από αμέλεια, υπάρχει πρόθεση εδώ. Το κράτος αντιμετωπίζει σοβαρή τρομοκρατία από την Ελλάδα και το ΡΚΚ” δήλωσε χθες στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ο Τούρκος απόστρατος.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, αντιναύραχος και επιτελάρχης ε.α. και εμπνευστής του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας” έχει προβεί επανειλημμένα σε δηλώσεις εναντίον της χώρας μας και κάνει συνεχώς νέες προτάσεις για το πως η Τουρκία θα μπορούσε να χειροτερέψει στην ουσία τις ήδη άσχημες σχέσεις της με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ιδεών που έχει εκφράσει πρόσφατα είναι η αποστρατικοποίηση της Αλεξανδρούπολης και η ΑΟΖ Τουρκίας – Παλαιστίνης η οποία σύμφωνα με την πρόταση του Γιαϊτζί θα περνάει κανονικότατα πάνω από ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα.

Η πιο πρόσφατη ιδέα του ήταν να αφήσει η Άγκυρα, όπως ο ίδιος είχε πει πριν δύο μήνες, την “αμυντική πολιτική” απέναντι στην Αθήνα και να γίνει “πιο επιθετική”. Στη συγκεκριμένη δήλωσή του μάλιστα, ο Γιαϊτζί είχε αναφερθεί σε νησιά του Αιγαίου αποκαλώντας τα “κατεχόμενα νησιά”.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »