Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΛΙΒΑΝΟΥ: Σπόντα Δένδια για “πολυμερή σχήματα”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουλίου, συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου Ζέινα Ακάρ.

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε τη Λιβανέζα υπουργό στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και δήλωσε μέσω twitter ότι η Ελλάδα και ο Λίβανος συνδέονται με στενούς δεσμούς & κοινή προσήλωση στην ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο διμερών σχέσεων & πολυμερών σχημάτων.

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ΥΠΕΞ & Υπ. Άμυνας του Λιβάνου Ζέινα Ακάρ συζητήσαμε σχετικά με τις ιδιαίτερα ανησυχητικές πρόσφατες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και την κατάσταση στη Συρία. ανέφερε σε επόμενο tweet ο Έλληνας Υπουργός.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί συμμετείχαν σε Διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο κρατών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η διμερής συνεργασία συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Ελλάδας στις προσπάθειες ανοικοδόμησης του Λιβάνου, καθώς και οι σχέσεις Ε.Ε. – Λιβάνου.

Η Λιβανέζα υπουργός την προηγούμενη εβδομάδα είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη και στην Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, βρισκόταν σε επίσκεψη στον Λίβανο.

Ίσως αυτές οι επισκέψεις και οι δήλωση Δένδια περί “πολυμερών σχημάτων” να προμηνύουν είτε τη δημιουργία μια νέας τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Λίβάνου, είτε τη συμμετοχή του Λιβάνου στο σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στο οποίο πρόσφατα προστέθηκε και η Γαλλία.

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα