Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Απίστευτη επίθεση εναντίον Κούρδων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επτά μέλη μιας κουρδικής οικογένειας σκοτώθηκαν την Παρασκευή στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία σε μια ρατσιστική επίθεση από ένοπλους πολίτες που προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι της οικογένειας.

Η οικογένεια Ντεντέογλου είχε τραυματιστεί σοβαρά σε προηγούμενη επίθεση τον Μάιο από γείτονες που τους είχαν απειλήσει ότι δεν θα επιτρέψουν να μένουν Κούρδοι στην περιοχή.

Ένα από τα μέλη της οικογένειας είχε διαμαρτυρηθεί πρόσφατα ότι η αστυνομία και το δικαστήριο επέδειξαν μεροληψία υπέρ των δραστών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι και είχε δηλώσει πως φοβόντουσαν για τη ζωή τους.

Ο δικηγόρος των θυμάτων κατηγόρησε τις αρχές και τη δικαιοσύνη για το τραγικό συμβάν εξηγώντας το γεγονός ότι η ατιμωρησία της πρώτης επίθεσης έδωσε το πράσινο φως για την επόμενη.

Αυτό είναι το δεύτερο τέτοιου τύπου περιστατικό που συμβαίνει στο Ικόνιο μέσα σε έναν μήνα καθώς στις 21 Ιουλίου ένας Κούρδος αγρότης έχασε τη ζωή του σε άλλη μία βίαιη επίθεση από πολίτες που φόναζαν “Δεν θέλουμε Κούρδους εδώ”. Οι αρχές και πάλι σφύριξαν αδιάφορα λέγοντας πως το περιστατικό οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

Απ’ ότι φαίνεται παρά τις αμέτρητες εκκλήσεις της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας προς την Τουρκία να εκσυγχρονιστεί και να αφήσει πίσω το οθωμανικό παρελθόν της, ένα μέρος του πληθυσμού της αρνείται κατηγορηματικά να το κάνει.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα