Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Μ1 Abrams από τις ΗΠΑ έφτασαν στην Ουκρανία – Δήλωση Ζελένσκι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε την άφιξη της πρώτης παρτίδας αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams, χωρίς όμως να αναφέρει από πόσα άρματα μάχης αποτελείται η πρώτη παρτίδα. Αυτή η κίνηση έρχεται ως μέρος της δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ είχαν υποσχεθεί συνολικά 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία στα τέλη Ιανουαρίου, με τα πρώτα να ετοιμάζονται ήδη να ενισχύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Τα άρματα μάχης, τροποποιημένα για να πληρούν τις στρατιωτικές προδιαγραφές της Ουκρανίας, αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Μ1 Abrams από τις ΗΠΑ έφτασαν στην Ουκρανία - Δήλωση Ζελένσκι
By SSG Kevin Bromley, identified by DVIDS, “The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement.”

Τα άρματα μάχης Abrams, γνωστά για την ευκινησία και τη δύναμη πυρός τους, προσφέρουν σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με τα σοβιετικά άρματα μάχης που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πεδίο της μάχης τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία. Η εισαγωγή δυτικού εξοπλισμού όπως το Abrams, μαζί με άλλα άρματα μάχης όπως το Leopard 2 και το Challenger 2, αναμένεται να επιτρέψει πιο αποτελεσματικές επιχειρήσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ωστόσο, η ανάπτυξη των Abrams έρχεται σε μια στιγμή που η Ουκρανία προετοιμάζεται για δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η περιβόητη λασπώδης εποχή, γνωστή ως “rasputitsa”, θα μπορούσε ενδεχομένως να εμποδίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Παρά το γεγονός αυτό, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παραμένουν ανένδοτοι, με τον Κιρίλο Μπουντάνοφ, αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, να τονίζει ότι η αντεπίθεση θα συνεχιστεί και ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να πολεμήσουν σε χειμερινές συνθήκες.

Η εκπαίδευση για τα ουκρανικά στρατεύματα σχετικά με τη συντήρηση και τη χρήση των αρμάτων μάχης Abrams έχει ξεκινήσει στη Γερμανία εδώ και μερικούς μήνες.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα