Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

ΚΥΠΡΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ 5: Τουρκικά κλάματα και ανακοινώσεις κατά του Κατάρ και των ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση οπου παραπονιέται για την νέα εξέλιξη με την αδειοδότηση του Τεμαχίου 5 της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ExxonMobil και Qatar Petroleum και λέει οτι νιώθει αδικημένη και αναφέρει οτι δείχνει ποιοι έχουν ταχθεί εναντίον της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Δημοσιεύματα που πληροφορούν ότι η Κύπρος χορήγησε άδεια εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην κοινοπραξία ExxonMobil – Qatar Petroleum για τη λεγόμενη άδεια για το τεμάχιο 5, η οποία κηρύχθηκε μονομερώς, αγνοώντας τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, έκανε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ποιος είναι πραγματικά υπέρ της υποκίνησης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα τμήμα της λεγόμενης εν λόγω περιοχής παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη, αυτό το μονόπλευρο βήμα αγνοεί και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, των συνιδιοκτητών του Νησιού.

Όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ σε καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή σκάφος να συμμετάσχει σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματά της και αυτά της Τουρκοκυπριακής πλευράς” αναφέρει η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Βέβαια δεν μας αναφέρει τι στάση τελικά θα κρατήσει με το Κατάρ που και αυτό συμμετέχει στην κοινοπραξία, αλλα ο Ερντογάν το χαρακτηρίζει σύμμαχο της Τουρκίας και πολλά Τουρκικά μέσα πριν λίγες ώρες βαρούσαν παλαμάκια για την πιθανή μεταστάθμευση RAFALE του Κατάρ στην Τουρκία.

NEMESISHD.GR – Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου!

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα