Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Κύπρος αποσύρει την έγκριση ελλιμενισμού για τα Ρωσικά πολεμικά πλοία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Κύπρος εμπόδισε προχθές πέντε πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού να ελλιμενιστούν.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου που όριζε ότι Ρωσικά πολεμικά πλοία μπορούν να φιλοξενηθούν σε Κυπριακά λιμάνια και υποδηλώνει την επίσημη αλλαγή στάσης της Λευκωσίας με αφορμή τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

Διπλωματικές πηγές της Κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρουν ότι πέντε πλοία που ήταν να ελλιμενιστούν στο λιμάνι της Λεμεσού, τελικά δεν θα το κάνουν μετά απο απαγόρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κύπρος αποσύρει την έγκριση ελλιμενισμού για τα Ρωσικά πολεμικά πλοία
Photo by mil.ru, CC BY 4.0

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επιβάλει εμπάργκο στον ελλιμενισμό ρωσικών πλοίων που εισέρχονται στα λιμάνια τους, με την Λευκωσία να ακολουθά αυτην την πρακτική ώς κράτος μέλος της ΕΕ.

Λόγω της επιδείνωσης των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρεται να ενημέρωσε τις ρωσικές αρχές ότι η συμφωνία για την παροχή διευκολύνσεων και την παροχή άδειας ελλιμενισμού για τα ρωσικά πλοία έχει μπεί σε «πάγο».

Διαβάστε ακόμα: ΑΡΙΑΔΝΗ | Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Μάχης υπο την κάλυψη των Mi-35 και AW–139 – NEMESIS HD

NEMESISHD.GR – Κοινοποίηστε την είδηση στους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα