Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης Merkava Mark II κλάπηκε από μια βάση εκπαίδευσης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κοντά στον Ελιακίμ στο βόρειο Ισραήλ.

Η κλοπή σημειώθηκε τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης και αναφέρθηκε έγκαιρα στις αρχές από το Υπουργείο Άμυνας. Το άρμα μάχης βρέθηκε αργότερα σε μια μάντρα στο Νεσέρ, κοντά στη Χάιφα, από Ισραηλινούς αστυνομικούς.

Το άρμα μάχης, που ήταν εκτός υπηρεσίας για πολλά χρόνια, στερούταν οπλισμού και δεν λειτουργούσαν τα συστήματά του. Χρησιμοποιούταν κυρίως ως σταθερό εργαλείο για στρατιωτικές ασκήσεις σε πεδίο βολής ανοιχτό στους επισκέπτες.

Η Στρατιωτική Αστυνομία, σε συνεργασία με τον Ισραηλινό Στρατό και την Αστυνομία του Ισραήλ, έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβεται τανκ στο Ισραήλ.

Πριν από λίγους μήνες, ένα άρμα μάχης από την εποχή του πολέμου του Γιομ Κιπούρ κλάπηκε από το πεδίο μάχης του Τελ Σάκι στα Υψίπεδα του Γκολάν για να χρησιμοποιηθεί σε μια επίδειξη αλλά το σταμάτησαν οι αρχές του Ισραήλ κοντά στο Κιμπούτζ Γκαντότ.

Το περιστατικό έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στις στρατιωτικές βάσεις και έχει τραβήξει την προσοχή των κατοίκων της περιοχής. Περαιτέρω έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το κίνητρο πίσω από την κλοπή και να διασφαλιστεί ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα