Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κλιμάκωση απ’ το Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ζητά τη σύλληψη Ουκρανών αξιωματούχων – Επίσημες κατηγορίες για το χτύπημα στη Μόσχα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μόσχα, Ρωσία – Η Ρωσία επιμένει πως υπήρξε συμμετοχή της Ουκρανίας στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και όχι μόνο, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να δηλώνει πως έχει στοιχεία που το αποδεικνύουν. Σε δήλωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ ζήτησε από την ουκρανική κυβέρνηση την σύλληψη και έκδοση των εμπλεκομένων στη Ρωσία, καθώς και αποζημίωση των θυμάτων, συμπεριλαμβάνοντας και Ουκρανούς αξιωματούχους στη «λίστα» όσων ζητά να συλληφθούν. Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές φέρονται να απέτρεψαν νέο τρομοκρατικό χτύπημα στα νότια της χώρας.

«Η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στο Crocus City Hall της Μόσχας, που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι η πρώτη τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Η έρευνα που διεξήχθη από ρωσικές αρμόδιες υπηρεσίες αποκαλύπτει ουκρανικά ίχνη σε αυτά τα εγκλήματα. […] Η ρωσική πλευρά απαιτεί από το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε υποστήριξη σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, να εκδώσει τους υπεύθυνους και να αποζημιώσει τα θύματα για τη ζημιά που τους προκάλεσε,» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Κλιμάκωση απ' το Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ζητά τη σύλληψη Ουκρανών αξιωματούχων - Επίσημες κατηγορίες για το χτύπημα στη Μόσχα
Photo by x sources

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε αίτημα στις αρχές της Ουκρανίας για άμεση σύλληψη και έκδοση όλων όσων εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις βάσει της Διεθνούς Σύμβασης για την Καταστολή των Τρομοκρατικών Βομβαρδισμών και της Διεθνούς Σύμβασης για την Καταστολή της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. Μεταξύ αυτών είναι ο επικεφαλής της SBU Βασίλι Μάλιουκ, ο οποίος στις 25 Μαρτίου αναγνώρισε ότι η Ουκρανία είχε οργανώσει την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας τον Οκτώβριο του 2022 και αποκάλυψε λεπτομέρειες για άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η FSB ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια προγραμματισμένη τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Σταυρούπολης. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλλαβε τρεις πολίτες από χώρα της Κεντρικής Ασίας για τον σχεδιασμό επίθεσης με βόμβα σε συγκεντρωμένο πλήθος. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν υλικά για τη δημιουργία αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και έχει κινηθεί ποινική δίωξη από το ανακριτικό τμήμα της FSB στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα