ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΚΑΡ: “Δεν θέλουμε πόλεμο Έλληνες, μόνο τα νησιά σας”

ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΚΑΡ: “Δεν θέλουμε πόλεμο Έλληνες, μόνο τα νησιά σας”

“Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας “ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις;”.

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άμυνας στην εφημερίδα Aksam.

“Τώρα προσπαθούν να καλύψουν τις ανομίες τους και να εξηγήσουν τα προβλήματά τους, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, στην Ευρώπη. Ο Έλληνας υπουργός είπε στη Γερμανίδα υπουργό ότι “τρεις φορές φτάσαμε στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία”. Πολλά όνειρα βλέπουν… Εμείς ούτε τέτοιες σκέψεις έχουμε, ούτε τέτοια σχέδια” τόνισε ο Τούρκος υπουργός και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Γερμανία δεν εκπλήρωσε το αίτημα του Νίκου Παναγιωτόπουλου για μη παράδοση εξαρτημάτων για υπουβρύχια στην Τουρκία.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στη Hurriyet μίλησε για τους τουρκικούς S-400. “Είμαστε ανοικτοί σε μια διαπραγμάτευση πάνω σ’ ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο που ισχύει για τους S-300 που βρίσκονται στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα” ανέφερε ο Ακάρ προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί συνεχώς τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

“Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται ανάλογα με την απειλή. Θα αποφασίσουμε γι’ αυτό”, δήλωσε.

Share
Translate »