ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ: Η Τουρκία ζήτησε ρωσική επέμβαση για τους βομβαρδισμούς στη Συρία

ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ: Η Τουρκία ζήτησε ρωσική επέμβαση για τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής, ότι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο ανατολικό Χαλέπι, κατηγορώντας τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ότι χτυπούν κατοικημένες περιοχές στη Jarablus και την Al-Bab.

“Βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το αεροδρόμιο Kuweires στο Χαλέπι, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος, στοχεύουν οικισμούς αμάχων και χώρους στάθμευσης βυτιοφόρων στη Jarablus και την Al Bab. Υπάρχουν απώλειες πολιτών”, δήλωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο twitter.

Σύμφωνα με το RT Arabic, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε τη ρωσική πλευρά για τις επιθέσεις και τους ζήτησε να παρέμβουν.

Υποθέτουμε ότι η ρωσική απάντηση δεν ικανοποίησε την Τουρκία, καθώς όπως ενημέρωσε νωρίτερα το Nemesis HD, ο Συριακός Αραβικός Στρατός σε συνεργασία με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησε σήμερα μεγάλη επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα με τις επιθέσεις των χερσαίων δυνάμεων, η Ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στα κυβερνεία Χομς, Χαμά και Ντέιρ εζ-ζορ αναγκάζοντας το Ισλαμικό Κράτος να εγκαταλείψει ορισμένα από τα κρησφύγετά του στην κεντρική Συρία.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »