Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΟΙ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ” – Απίστευτες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη χώρα μας ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αυτή τη φορά σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως συνηθίζει σε κάθε αναφορά του στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός παρουσίασε την Τουρκία ως το καλοπροαίρετο κράτος που θέλει ειρήνη και φιλικές σχέσεις και εμάς τον ακατάδεκτο τραμπούκο που παρά τις τουρκικές προσπάθειες προκαλεί συνεχώς εντάσεις.

“Όπως πάντα, καλούμε σε διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμποδίζει και να κρατάει πίσω τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με μια σειρά από απειλητικές πρακτικές κλιμάκωσης που δεν συνάδουν με την καλή γειτονία.

Πιστεύουν ότι μπορούν κάτι να κερδίσουν με το να παραβλέπουν τα γεγονότα που συμβαίνουν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και να τα παρουσιάζουν κάθε φορά σαν να έχουν να κάνουν με την Τουρκία και την ΕΕ ή τις ΗΠΑ.

Αλλά δεν θα καταφέρουν τίποτα έτσι. Δεν το δεχόμαστε αυτό. Συνεχίζουν να αναφέρονται στις ασκήσεις ως απειλή. Πρέπει να δουν και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να φτάσουν πουθενά με αυτά τα πράγματα, ότι δεν έχουν καμία αξία απέναντι στην Τουρκία και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Γυρίζοντας πάλι το θέμα στις διαπραγματεύσεις είπε: “Επειδή νοιαζόμαστε αποδίδουμε σημασία στις διαβουλεύσεις, δίνουμε σημασία στις συνομιλίες του ΝΑΤΟ, δίνουμε σημασία στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουμε στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Συνεχίζουμε να λέμε στους Έλληνες ομολόγους μας σε κάθε ευκαιρία ότι τους περιμένουμε στην Τουρκία για την τέταρτη συνάντηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε δίκιο όσον αφορά το διεθνές και το διμερές δίκαιο και την πορεία της ιστορίας και επομένως είμαστε πολύ άνετοι. Λέμε ξανά και ξανά ότι είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για οτιδήποτε.


Η ελπίδα μας είναι, για την ευημερία του ελληνικού λαού που είναι σημαντική για την περιοχή, οι Έλληνες γείτονές μας να εγκαταλείψουν τις ασυμβίβαστες και προκλητικές θέσεις τους το συντομότερο δυνατό.

Επειδή εξακολουθούν να κάνουν κάποιες προσπάθειες να οπλιστούν στις οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι ενάντια στον ελληνικό λαό.” δήλωσε ο Ακάρ και επεσήμανε ότι πολλοί Έλληνες έχουν εκφράσει την ίδια γνώμη.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα