ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι Ευρωπαίοι “εταίροι” φοβούνται τα ηχοβολιστικά μας

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι Ευρωπαίοι “εταίροι” φοβούνται τα ηχοβολιστικά μας

Το Associated Press και η Deutsche Welle έκαναν ρεπορτάζ για τις πρώτες δοκιμές ενός κανονιού ήχου της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέπει πρόσφυγες και μετανάστες από το να περνάνε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Η συσκευή είναι τοποθετημένη σε θωρακισμένο όχημα της συνοριοφυλακής και μπορεί να εκπέμψει εκκωφαντικό ήχο, ισοδύναμο σε ένταση με κινητήρα jet. Η συσκευή αυτή συνοδεύεται από κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί κατηγορούν τη συνοριοφυλακή για χρήση βάρβαρων μέσων τα οποία παρομοιάζουν με τακτικές που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στα σύνορά τους με το Μεξικό ή ακόμα και σε διαδηλώσεις.

«Αυτό που βλέπουμε στα σύνορα, τον τρόπο αντιμετώπισης δηλαδή των ξένων πολιτών, αποτελούν συχνά πείραμα για τεχνολογίες που αργότερα θα χρησιμοποιηθούν και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες» λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Πάτρικ Μπράιερ.

Ως NEMESIS HD θα προτείναμε στον κ. Μπράιερ να εξετάσει πρώτα τον αριθμό των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και τον συγκρίνει με τον αντίστοιχο αριθμό στη Γερμανία. Στη συνέχεια θα μπορούσε επίσης όντας ευρωβουλευτής να εξετάσει το πόση στήριξη λαμβάνει η Τουρκία από την ΕΕ για την περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων και αντ’ αυτού οργανώνει κρατικές εκστρατείες για να τους στέλνει παράνομα στη χώρα μας.

Επιπλέον θα μπορούσε να ελέγξει το πως εδώ και πολλά χρόνια η ΕΕ ενισχύει χρηματικά την Τουρκία ώστε να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξή της και όχι μόνο δεν ρυθμίζονται τα εν λόγω ζητήματα στην Τουρκία αλλά ξαφνικά εμφανίζονται και νέα όπλα που απειλούν την Ελλάδα, η οποία του υπενθυμίζουμε ότι ως κράτος μέλος θα έπρεπε να προστατεύεται από την ΕΕ και όχι να υπονομεύεται η ασφάλειά της χρηματοδοτώντας ένα κράτος που απειλεί μόνιμα τα σύνορά της.

Share
Translate »