ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ: Το Ισραήλ κατέχει παράνομα εδάφη και η Κύπρος πρέπει να χωριστεί

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ: Το Ισραήλ κατέχει παράνομα εδάφη και η Κύπρος πρέπει να χωριστεί

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας κάλεσε την Τετάρτη τη διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει την ευθύνη της για εξεύρεση δίκαιης και μόνιμης λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα.

Το συμβούλιο ασφαλείας καταδίκασε την παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και τις επιθέσεις του κατά του άμαχου πληθυσμού, αναφερόμενο στην πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το συμβούλιο τόνισε επίσης ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας θα συνεχίσουν αποφασιστικά να εξουδετερώνουν τρομοκρατικές ομάδες και να διασφαλίζουν αδιάλειπτη ασφάλεια.

Σχετικά με την Κύπρο, ανέφερε ότι “η Άγκυρα θα στηρίξει αποφασιστικά την κυρίαρχη, ισότιμη και ανεξάρτητη προσέγγιση λύσης δύο κρατών και θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε είδους μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Τουρκοκυπριακού λαού”.

“Είναι απαραίτητο να μείνουμε μακριά από προκλήσεις, παράνομες ενέργειες και επιθετικές ρητορικές που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, και να σημειωθεί πρόοδος προς την επίλυση των ζητημάτων”, τόνισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας στη δήλωσή του.

Share
Translate »